ISO 14001

ISO 14001 Sustav upravljanja okolišem
Što je sustav upravljanja okolišem “EMS“ i “ISO 14001“?

EMS (Environmental management system) je sustav upravljanja okolišem definiran međunarodnom normom ISO 14001, a temelji se na nastojanju uprave za: poštivanjem propisa iz područja okoliša trajnim poboljšanjima sprječavanja zagađivanja.

Što je ISO 14001?

ISO 14001 predstavlja međunarodnu normu koja određuje način uspostave i razvitka učinkovitog sustav upravljanja okolišem. Odluka o certifikaciji EMS sustava povezana je s potrebom da se pokaže način rada, bilo da se time udovoljava zahtjevu klijenta, bilo želji za uspostavljanjem boljih odnosa sa državnim službama za obavljanje nadzora i kontrole.

Koje prednosti tvrtkama donosi certifikat ISO 14001:2004?

Danas sazrijevaju preduvjeti za drugačiji odnos certificiranih tvrtki s javnim službama i službama za nadzor (npr. lakše dobivanje ovlaštenja, jednostavnija kontrola), te za poboljšanje imidža organizacije. Zakon o javnoj nabavi (čl. 74) prepoznao je EMAS kao jedan od kriterija kvalitete. Broj tvrtki koje su se odlučile slijediti logiku kvalitete sustava neprekidno raste.

ISO 14001 Prvi korak do EMAS-a

Zašto KD Consulting?

Naša prednost je brzina, stručnost i predanost radu.
Sa prvim sustavima upravljanja kvalitetom susreli smo se 2001. godine. Naše iskustvo jamstvo je naše kvalitete.
Svakom poduzeću pristupamo individualno i izrađujemo "sustav po mjeri". Ukoliko smatrate da Vam nije potreban savjetnik i da imate dovoljno vremena i znanja da sami uspostavite vlastiti sustav upravljanja kvalitetom, ali niste sigurni odakle biste krenuli, nudimo Vam predloške Poslovnika, postupaka i obrazaca.

Pošaljite upit

Naša prednost je brzina, stručnost i predanost radu.