EMAS

EMAS je pojačan integracijom EN/ISO 14001 sustavom ekološkog upravljanja koji je postao preduvjet za EMAS; usvajanjem upečatljivog EMAS zaštitnog znaka označava se EMAS registracija u vanjskom svijetu, te značajnije uvažavanje neizravnih učinaka kao što su oni vezani za financijske ili upravne i planske usluge.

Kako se registrirati?

Uvesti i primijeniti sustav upravljanja okolišem prema zahtjevima ISO 14001, odnosno EMS. Postupiti prema Uredbi o uključivanju organizacija u sustav upravljanja okolišem i neovisnog ocjenjivanja. Na temelju članka 117, stavka 5, Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine, br. 110/2007), Vlada Republike Hrvatske je, na sjednici održanoj 30. rujna 2008. godine, donijela "Uredbu o uključivanju organizacija u sustav upravljanja okolišem i neovisnog ocjenjivanja" objavljenu u Narodnim novinama pod br. 114/08.
Napomena: Uredba stupa na snagu danom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Koje prednosti tvrtkama donosi certifikat ISO 14001:2004?

Danas sazrijevaju preduvjeti za drugačiji odnos certificiranih tvrtki s javnim službama i službama za nadzor (npr. lakše dobivanje ovlaštenja, jednostavnija kontrola), te za poboljšanje imidža organizacije. Zakon o javnoj nabavi (čl. 74) prepoznao je EMAS kao jedan od kriterija kvalitete. Broj tvrtki koje su se odlučile slijediti logiku kvalitete sustava neprekidno raste.

Zašto KD Consulting?

Naša prednost je brzina, stručnost i predanost radu.
Sa prvim sustavima upravljanja kvalitetom susreli smo se 2001. godine. Naše iskustvo jamstvo je naše kvalitete.
Svakom poduzeću pristupamo individualno i izrađujemo "sustav po mjeri". Ukoliko smatrate da Vam nije potreban savjetnik i da imate dovoljno vremena i znanja da sami uspostavite vlastiti sustav upravljanja kvalitetom, ali niste sigurni odakle biste krenuli, nudimo Vam predloške Poslovnika, postupaka i obrazaca.

Pošaljite upit

Naša prednost je brzina, stručnost i predanost radu.